Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical >> SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA I REVOLUCIONÀRIA AMB LA REVOLUCIÓ KURDA

SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA I REVOLUCIONÀRIA AMB LA REVOLUCIÓ KURDA

Des de CNT hem iniciat una campanya de recaudació de fons per al projecte de reforestació i educació ecològica de Rojava «Make Rojava Green Again». Aquest és un projecte que promou la Comuna Internacionalista del Nord de Siria, que és part del procés revolucionari que viu actualment el Kurdistan sirià.

La situació del poble kurd ha estat sempre invisibilitzada. És un poble històric sempre menystingut i atacat per diversos països de la zona. Tot i això, el poble kurd, distribuït geogràficament entre Turquia, Siria, Iraq i Iran, ha mantingut el seu caràcter i la seva història ben conservada. Tan és així que des de fa uns 40 anys s’està vivint un procés d’organització, en el PKK, que ha culminat en l’inici de la Revolució Social Kurda, sobretot a la zona siriana de la nació històrica. La Revolució Kurda s’ha engegat contra el capitalisme, l’imperialisme, el patriarcat i el feixisme del DAESH. La Revolució Kurda té un important component Internacionalilsta, doncs s’entén que només una revolució mundial pot acabar certament amb el capitalisme i el patriarcat, principals enemics de les treballadores del món. Per tant, el projecte Kurd només adquiriria més sentit formant part d’un procés mundial de revolució social. Actualment, les forces de defensa kurdes (YPG, YPJ, SDF), són les que amb més força estan colpejant al DAESH a la zona.

Cal remarcar la importància de la lluita contra el patriarcat que està duent a terme el poble kurd. No només tots els espais tant de decisió com de gestió són mixtes, sino que existeixen infinitat d’estructures no mixtes, només per a dones. L’estructura més coneguda són les Unitats Femenines de Protecció (YPJ), que són un cos armat femení que participa de les campanyes de recuperació de territoris i de defensa del territori kurd. A nivell de gestió, totes les estructures mixtes tenen un mirall en estructures no mixtes. Això està tenint un efecte molt positiu en la població de la zona, generant una realitat on les dones són exactament igual de capaces que els homes per a dur a terme qualsevol tasca.

La personalitat més destacable, un dels fundadors del Partit dels Treballadors del Kurdistán (PKK) i principal teòric del Confederalisme Democràtic (Idea que vertebra el projecte revolucionari kurd), Abdullah Öcalan, es troba en règim d’aïllament a una presó turca des de l’any 1999, quan els serveis d’intel·ligència de diversos països, entre ells els EUA, Turquia i Israel, el van segrestar a Kenia, quan viatjava de Siria a Sudàfrica. Va ser condemnat a mort però, per la pressió de la Unió Europea, Turquia es va veure obligada a abolir la pena capital, per tant, es va mantenir la seva condemna a cadena perpètua. A dia d’avui, 20 anys després del seu segrest il·legal, segueix en règim d’aïllament a la presó turca situada a l’Illa d’Imrali. Hi ha hagut diverses campanyes internacionals demanant la seva llibertat i la millora de les seves condicions, doncs el règim que se li aplica no té comparació amb cap altre cas a la Unió Europea. La seva defensa de cara al judici va esdevenir una de les principals inspiracions per a la revolució kurda, titulada «Manifest per una civilització democràtica» i que consta de diversos volums. Podeu trobar la seva obra a l’Editorial Descontrol.

Així, per aquest motiu i per que l’internacionalisme és un dels nostres pilars, iniciem una campanya de donacions per al projecte «Make Rojava Green Again».

Es poden fer aportacions a:

ES25 3183 4800 5300 0121 9007, del Banc Arquia, amb el concepte «Make Rojava Green Again» o quelcom similar.

VISCA LA LLUITA DE LES TREBALLADORES!
VISCA LA LLUITA DEL POBLE KURD!
VISCA LA REVOLUCIÓ SOCIAL KURDA!

#FreeÖcalan
#FreeKurdistan
#MakeRojavaGreenAgain
#CuentaConCNT

📢Article a AraInfo on es fan ressó de la campanya: http://arainfo.org/la-cnt-se-suma-a-la-campana-internacional-make-rojava-green-again-hagamos-rojava-verde-otra-vez/

📲Per a tenir tota la informació sobre l’evolució de la situació al Kurdistan, uneix-te al canal de telegram de difusió: t.me/DifusionKurdistan

📲Per a estar alerta de l’actualitat de CNT Barcelona, uneix-te al nostre canal de telegram: t.me/CNT_Barcelona

Entrada a Facebook: https://www.facebook.com/cnt.barcelona/photos/a.231384346998092/1343905615745954/?type=3&theater

Publicació a Instagram: https://www.instagram.com/p/BpB5a36lzuP/?taken-by=cnt_barcelona

Fes RT a aquest tuit per difondre: https://twitter.com/CNT_Barcelona/status/1052497679249362944

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.